Er I en familie der elsker nachos? Så er det måske på tide, at I prøver en ny variant. Det hjælper vi gerne med, vi har nemlig skabt en fantastisk opskrift på gratinerede oksekøds-nachos. Vi laver en skøn sauce med hakket oksekød, gulerod, majs, tomat, chili og mexicanske krydderier. Vi topper saucen med ost og nachos og gratinerer den. Vi serverer vores fantastiske gratin med kølende fraiche og frisk forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
10 g
Tex-Mex
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
1 stk
Gulerod
½ pakke
Hakkede tomater
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Forårsløg
1 dåse
Majs
1 stk
Rødløg
½ g
Chiliflager
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 tsk
Sukker (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
½ dl
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak rødløg fint.
Hæld væde fra majs.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød, gulerod, rødløg og majs med et nip salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, snit forårsløg fint.
Tilsæt Tex-Mex, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], chiliflager [1/2 pakke, 2P], sukker [1 tsk | 2 tsk], vand [1/2 dl | 1 dl] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 4-5 min, eller indtil det meste af væsken er fordampet.
Smag til med peber.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Overfør sauce til et ildfast fad, og fordel tortillachips ovenpå.
Drys med revet ost.
Bag i ovnen i 5-7 min, indtil let brunet, og lad køle af i 5 min inden serving.
TIP: Hvis der ikke er plads til tortillachipsene, gem dem til trin 6.
Anret oksekøds-nachos på tallerkener.
Top med fraiche [½ pakke, 2P] og forårsløg.
Server med overskydende tortillachips.