topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratineret hakkebøf

Gratineret hakkebøf

med bagt portobello og karamelliseret rødløg

Alle har brug for lidt luksus, og hvad kan være mere luksuriøst end rigtig lækkert kød med fantastisk tilbehør. I aften holder vi fest og serverer saftige hakkebøffer, gratineret med ost, og hjemmelavet, sprøde fritter. Vidunderlig tilbehør er karamelliserede løg, bagt portobello og en frisk kålsalat med purløg.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

150 g

Portobello

4 g

Panamad

250 g

Hakket oksekød

500 g

Kartofler

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

150 g

Snittet kålsalat

(Kan indeholde Selleri)

1 pose

Purløg

1 stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

2 spsk

Vand (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)622 kcal
Energi (kJ)2603 kJ
Fedt28.9 g
Mættet fedt8.4 g
Kulhydrat57.5 g
Sukker11.1 g
Protein37.4 g
Salt4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag kartofler og svampe
2

Placer svampe på samme bageplade. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil kartoflerne er møre. 

Vend svampe, når der er 15 min tilbage.

Karamelliser løg
3

Skær løg i tynde, halve skiver. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg under omrøring i 5-6 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.

Tag panden af varmen.

Steg hakkebøffer
4

Imens, bland hakket oksekød, Panamad og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Form fars til hakkebøffer (1 pr. person). 

Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middelhøj varme. 

Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil næsten gennemstegt. Top med finrevet ost, dæk til med låg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil osten er smeltet.

VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Bland salat
5

Imens, snit purløg fint.

Bland snittet kålsalat, halvdelen af purløg og et nip salt og peber i en skål.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret fritter og hakkebøffer på tallerkener.

Top hakkebøffer med løg og svampe. 

Drys med resterende purløg.

Server med salat og mayonnaise.