Alle har brug for lidt luksus, og hvad kan være mere luksuriøst end rigtig lækkert kød med fantastisk tilbehør. I aften holder vi fest og serverer saftige hakkebøffer, gratineret med ost, og hjemmelavet, sprøde fritter. Vidunderlig tilbehør er karamelliserede løg, bagt portobello og en frisk kålsalat med purløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
150 g
Portobello
4 g
Panamad
250 g
Hakket oksekød
500 g
Kartofler
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
1 pose
Purløg
1 stk
Løg
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
2 spsk
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Placer svampe på samme bageplade. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil kartoflerne er møre.
Vend svampe, når der er 15 min tilbage.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg under omrøring i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Tag panden af varmen.
Imens, bland hakket oksekød, Panamad og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middelhøj varme.
Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil næsten gennemstegt. Top med finrevet ost, dæk til med låg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil osten er smeltet.
VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, snit purløg fint.
Bland snittet kålsalat, halvdelen af purløg og et nip salt og peber i en skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret fritter og hakkebøffer på tallerkener.
Top hakkebøffer med løg og svampe.
Drys med resterende purløg.
Server med salat og mayonnaise.