Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften eksperimenterer vi med nye smagskombinationer og byder på både laks, bacon og kartoffelsalat. Laksen grilles og glaseres med honning og sennep. Vi svøber grønne bønner i bacon, og kartoffelsalaten indeholder sennep, spinat og dild.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
125 g
Bacon, skiver
150 g
Grønne bønner
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ stk
Citron
1 pose
Dild
4 g
Hvide Løjer & Urter
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
25 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft), og forvarm grillen til høj varme.
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler (uskrællet).
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med salt og peber.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 3-4 min, eller indtil næsten færdigstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og lad køle af.
Imens, skær ender af bønner.
Skyl spinat.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Hak dild fint (gem et par kviste til anretning).
Vend bønner med en smule olivenolie, halvdelen af Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber på en bageplade med bagepapir. Svøb bønner i bacon (2 pr. person), og fordel resterende på bagepladen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil bønnerne er møre, og baconen er sprød.
Imens, pensl laks med olivenolie, og krydr med salt og resterende Hvide Løjer & Urter.
Grill med skindsiden nedad i 6-8 min, eller indtil skindet slipper let. Vend fisk, og grill videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Imens, bland honning-sennepsdressing, halvdelen af sennep og et skvæt citronsaft i en lille skål.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Bland crème fraiche, resterende sennep, citronsaft [2 tsk I 4 tsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend kartofler, spinat og dild i skålen.
Anret laks, bønner og kartoffelsalat på tallerkener.
Top laks med honning-sennepssauce.
Smuldr resterende bacon over kartoffelsalat.
Top med resterende dild.