Har I gemt rumpsteaks til weekenden? Eller har I valgt at pifte en kedelig ugedag op med vidunderlig luksusmad? Uanset hvilken dag I laver denne ret, kan vi garantere, at I ikke bliver skuffede! Kartoflerne bliver ekstra festlige ved at de serveres med karamelliserede løg og persille. Den traditionelle rødvinssauce er skiftet ud med en fremragende grøn spinatsauce med fløde og hvidløg. Så er det bare at komme i gang i køkkenet, så I straks kan få lov til at nyde dette fantastiske festmåltid!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Oksebouillon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
300 g
Rumpsteak
100 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
500 g
Kartofler
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Rødløg
½ tsk
Sukker (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft), og forvarm grillen til høj varme.
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og lad simre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Overfør til en lille skål.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Hak persille groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skyl spinat.
Grill bøffer i 2-3 min på hver side, eller indtil tilberedt efter smag, når kartoflerne har 10 min tilbage.
Overfør til en tallerken.
Imens, opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middel varme.
Steg skalotteløg i 2-3 min. Tilsæt hvidløg og spinat, og steg videre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Tilsæt madlavningsfløde, oksebouillon og kødsaft, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Krydr med salt og peber.
Vend færdigbagte kartofler med rødløg.
Skær bøffer i tynde skiver.
Anret bøffer, kartofler og spinatsauce på tallerkener.
Drys med persille.