Lad os friste med en hurtigt thailandsk karrygryde i aften. Med aromatisk, gul karry i midten og citrongræs og lime som krydderier tager du kylling og jasminris til nye højder. Top kyllingekarryen med frisk koriander og sprøde peanuts, og du har du en farverig, spændende middag at nyde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingelårfilet
1 stk
Rød peberfrugt
1 pose
Koriander
1 stk
Gulerod
150 g
Jasminris
250 ml
Kokosmælk
20 g
Peanuts
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
1 stk
Citrongræs
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Lime
3.5 dl
Vand
Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Fjern overskydende fedt fra kylling, og skær i strimler. Steg kylling i 4-5 min, og stil til side på en tallerken.
Hæld ris i gryden, rør rundt, dæk til med låg, og sænk til lav varme. Kog ris i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min indtil vandet er absorberet.
Halver gulerod (uskrællet), og skær i skiver. Skær peberfrugt i strimler. Pres eller hak hvidløg. Hak citrongræs meget fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Hak koriander groft.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg gulerod og peberfrugt i 3-4 min. Tilsæt gul karrypasta, hvidløg, citrongræs og limeskal, og steg videre i 1 min.
Tilsæt kokosmælk og kylling. Lad det hele simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*.
Anret ris i dybe tallerkener, og top med gul karry, koriander og peanuts. Server med limebåde.