Forkæl dig selv med en cremet og lækker gratin med vores Fiskegratin med sej & ostekartoffelmos. Denne ostede og herlige gratin toppes med cremet dildsauce, som komplimenterer den friske sej og den luftige kartoffelmos.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Citron
1 pose
Dild
1 stk
Gulerod
60 g
Blandet salat
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
500 g
Kartofler
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Smør til sauce
1 spsk
Mel til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt, finrevet ost og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak dild fint.
Halver citron.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Tilsæt hvedemel, og steg i 1 min.
Tilsæt madlavningsfløde, salt, vand og grøntsagsbouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Tag panden af varmen, tilsæt dild og et skvæt citronsaft, og rør rundt.
Fordel mos ud i kanterne af et ildfast fad.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Overfør til midten af det ildfaste fad.
Top fisk med sauce, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, bland olivenolie med salt og et nip peber i en stor skål.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Skyl salat.
Vend salat og gulerod i skålen med dressing.
Anret gratin på tallerkener.
Server med salat.