Gyldenbagt fiskegratin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyldenbagt fiskegratin

Gyldenbagt fiskegratin

med dildsauce og grøn salat

Forkæl dig selv med en cremet og lækker gratin med vores Fiskegratin med sej & ostekartoffelmos. Denne ostede og herlige gratin toppes med cremet dildsauce, som komplimenterer den friske sej og den luftige kartoffelmos.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Selleri
Fisk
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Citron

1 pose

Dild

1 stk

Gulerod

60 g

Blandet salat

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

1 spsk

Smør til sauce

1 spsk

Mel til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

1 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3107 kJ
Kalorier (kcal)743 kcal
Fedt41.1 g
Mættet fedt24.1 g
Kulhydrat63.1 g
Sukker11.9 g
Protein34.7 g
Salt5.4 g

Fremgangsmåde

Lav mos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt, finrevet ost og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered råvarer
2

Imens, hak dild fint.

Halver citron.

Lav sauce
3

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Tilsæt hvedemel, og steg i 1 min.

Tilsæt madlavningsfløde, salt, vand og grøntsagsbouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Tag panden af varmen, tilsæt dild og et skvæt citronsaft, og rør rundt.

Lav gratin
4

Fordel mos ud i kanterne af et ildfast fad.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Overfør til midten af det ildfaste fad.

Top fisk med sauce, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav salat
5

Imens, bland olivenolie med salt og et nip peber i en stor skål.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Skyl salat.

Vend salat og gulerod i skålen med dressing.

Server
6

Anret gratin på tallerkener.

Server med salat.