Mør kylling har hovedrollen i denne opskrift, som hele familien kommer at elske. Kyllingen svitses gylden, inden den bages færdig i ovnen sammen med kartofler, rodfrugter, peberfrugt og rødløg. Vi serverer kylling, kartofler og grøntsager med en fantastisk BBQ-sauce med masser af smag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
½ stk
Peberfrugt
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 pose
Kruspersille
1 stk
Rødløg
2 g
Kyllingebouillon
2 stk
Pastinak
2 stk
Gulerod
2 stk
Rødbede
½ dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær rødløg i både.
Skær peberfrugt [1/2 stk, 2P] i 1 cm strimler.
Hak persille groft.
Krydr kylling med et nip salt.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 2 min på hver side.
Overfør kylling til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg og peberfrugt på samme bageplade, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middel varme, når kyllingen og grøntsagerne har 5 min tilbage.
Tilsæt kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P], BBQ-sauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Smag til med salt og peber.
Bland grøntsager med rodfrugter på bagepladen.
Skær kylling i skiver.
Anret grøntsager, rodfrugter og kylling på tallerkener.
Top kylling med BBQ-sauce.