Gyldenstegt kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyldenstegt kyllingebryst

Gyldenstegt kyllingebryst

med ovnbagte rodfrugter og kraftig BBQ-sauce

Mør kylling har hovedrollen i denne opskrift, som hele familien kommer at elske. Kyllingen svitses gylden, inden den bages færdig i ovnen sammen med kartofler, rodfrugter, peberfrugt og rødløg. Vi serverer kylling, kartofler og grøntsager med en fantastisk BBQ-sauce med masser af smag.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hvedefri
Proteinrig
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder Sulfitter, Sennep)

½ stk

Peberfrugt

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 pose

Kruspersille

1 stk

Rødløg

2 g

Kyllingebouillon

2 stk

Pastinak

2 stk

Gulerod

2 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2674 kJ
Kalorier (kcal)639 kcal
Fedt12.9 g
Mættet fedt2.3 g
Kulhydrat88.3 g
Sukker42.4 g
Protein45.2 g
Salt2.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered grøntsager
2

Skær rødløg i 2 cm både.

Skær peberfrugt [1/2 stk, 2P] i 1 cm strimler. 

Hak persille groft.

Steg kylling
3

Krydr kylling med salt.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Brun kylling i 2 min på hver side.

Bag kylling og grøntsager
4

Overfør kylling til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg og peberfrugt på samme bageplade, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Opvarm BBQ-sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme, når kyllingen og grøntsagerne har 5 min tilbage. 

Tilsæt kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P], BBQ-sauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. 

Smag til med salt og peber.

Bland grøntsager med rodfrugter på bagepladen.

Skær kylling i skiver.

Server
6

Anret grøntsager, rodfrugter og kylling på tallerkener. 

Top kylling med BBQ-sauce.