Skøn hyggemad, som vil blive elsket af hele familien. Superlækre, gyldenstegte frikadeller med kogte kartofler og ovnbagte rødbeder. Frikadellerne får et spændende twist af at blive krydret med timian. Den lækre flødesauce med spidskål og persille fuldender dette fantastiske måltid. I aften kommer der ikke til at være nogle rester!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Rødbede
500 g
Kartofler
1 stk
Løg
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 g
Tørret timian
150 g
Spidskål, skåret
1 pose
Kruspersille
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Mælk (trin 3)
1 spsk
Hvedemel (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 5)
1 spsk
Hvedemel (trin 5)
1 tsk
Salt (trin 5)
efter behov
Smør (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Gem en smule kogevand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra. Krydr med et nip salt* og peber*, og stil til side med låg på.
Hak løg fint. Hak persille fint. Bland hakket svine-/kalvekød, løg, timian, æg* [1 stk | 2 stk], mælk* [1 spsk | 2 spsk], hvedemel* [1 spsk | 2 spsk] og salt* [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål. Rul fars til frikadeller (ca. 3 pr. person).
Smelt en klat smør* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg frikadeller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegt, og overfør til en tallerken. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk] og hvedemel* [1 spsk | 2 spsk] til samme stegepande, og bag op. Tilsæt kogevand, kyllingebouillon, madlavningsfløde og spidskål, og lad simre i 3-4 min under omrøring, indtil tyknet. Tilsæt salt* [1 tsk | 2 tsk], et stort nip peber* og halvdelen af persille, og rør rundt. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Anret kartofler, rødbede og frikadeller på tallerkener. Øs sauce over. Drys med resterende persille.