Zucchinifritters med ost er et yderst velsmagende alternativ til de klassiske frikadeller. Udover zucchini indeholder vores fritters også forårsløg, persille, ricotta og purløg. I aften serverer vi dem med bagt tomat og kartoffel, sprød prosciutto og cremet yoghurt med citron, ricotta og krydderurter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
½ stk
Citron
1 stk
Forårsløg
1 pose
Bredbladet persille
1 pose
Purløg
2 stk
Tomat
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Zucchini
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
50 g
Prosciutto
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 spsk
Hvedemel (trin 4)
1 stk
Æg (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, halver citron [½ stk, 2P].
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).
Hak persille og purløg fint.
Hak tomat groft.
Bland tomat og balsamico i en lille skål.
Fordel tomat på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage.
Riv zucchini groft, og drys med et nip salt i en si.
Pres så meget væske ud som muligt gennem et rent viskestykke efter 10 min.
Imens, bland yoghurt, et skvæt citronsaft, halvdelen af persille, halvdelen af ricotta og halvdelen af purløg i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.
Bland zucchini, æg [1 stk | 2 stk], grøntsagsbouillon, resterende persille, resterende ricotta, resterende purløg, det hvide forårsløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Tilsæt hvedemel [1/2 dl | 1 dl], og rør rundt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Hæld olivenolie i samme stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.
Anret fritter, kartofler og tomat på tallerkener.
Top med yoghurt, prosciutto og det grønne forårsløg.