Gyldenstegte ricotta-zucchinifritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyldenstegte ricotta-zucchinifritters

Gyldenstegte ricotta-zucchinifritters

med sprød prosciutto og bagte grøntsager

Zucchinifritters med ost er et yderst velsmagende alternativ til de klassiske frikadeller. Udover zucchini indeholder vores fritters også forårsløg, persille, ricotta og purløg. I aften serverer vi dem med bagt tomat og kartoffel, sprød prosciutto og cremet yoghurt med citron, ricotta og krydderurter.

Tags:
Børnevenlig
Under 650 kcal
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

½ stk

Citron

1 stk

Forårsløg

1 pose

Bredbladet persille

1 pose

Purløg

2 stk

Tomat

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Zucchini

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

100 g

Ricotta

(Indeholder Mælk)

50 g

Prosciutto

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 spsk

Hvedemel (trin 4)

1 stk

Æg (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)652 kcal
Energi (kJ)2728 kJ
Fedt26.5 g
Mættet fedt10.4 g
Kulhydrat76.6 g
Sukker14.4 g
Protein28 g
Salt4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered grøntsager
2

Imens, halver citron [½ stk, 2P].

Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).

Hak persille og purløg fint.

Hak tomat groft.

Bland tomat og balsamico i en lille skål.

Fordel tomat på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage.

Forbered råvarer
3

Riv zucchini groft, og drys med et nip salt i en si.

Pres så meget væske ud som muligt gennem et rent viskestykke efter 10 min.

Imens, bland yoghurt, et skvæt citronsaft, halvdelen af persille, halvdelen af ricotta og halvdelen af purløg i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.

Steg prosciutto
4

Bland zucchini, æg [1 stk | 2 stk], grøntsagsbouillon, resterende persille, resterende ricotta, resterende purløg, det hvide forårsløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Tilsæt hvedemel [1/2 dl | 1 dl], og rør rundt. 

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Steg fritters
5

Hæld olivenolie i samme stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.

Server
6

Anret fritter, kartofler og tomat på tallerkener.

Top med yoghurt, prosciutto og det grønne forårsløg.