Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften laver vi en magisk gyros-inspireret bulgurbowl med en masse skønne ingredienser. Vi bygger vores bowl med bulgur med gulerod og Za'atar-krydderi, hvidløgsstegt kebab og en frisk agurke-tomatsalat med rødløg og citron. Velsmagende tilbehør er myntemayonnaise med sriracha og sprøde oreganochips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
½ g
Oregano, tørret
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Gulerod
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
8 g
Za'atar
(Indeholder Sesam)
200 g
Vegansk kebab
(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sennep, Havre)
4 g
Hvide Løjer & Urter
½ stk
Rødløg
½ stk
Citron
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 pose
Mynte
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
2 spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bland oregano [1/2 pakke, 2P], olivenolie [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en lille skål.
Skær tortillabrød i 3 cm strimler, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med oreganoolie, og bag i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.
TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.
Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Tilsæt bulgur, grøntsagsbouillon, gulerod og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Rør Za'atar i gryden med færdig bulgur, og stil til side.
Imens, skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Hak agurk og tomat groft.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Bland rødløg, et skvæt citronsaft, agurk, tomat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Hak mynte fint.
Bland srirachamayonnaise, mynte, vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kebab med et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt Hvide Løjer & Urter, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Anret bulgur, kebab og agurke-tomatsalat i dybe tallerkener.
Top med myntemayonnaise.
Server med oreganochips.