Overvejer du at tage på kulinarisk rejse til Mexico eller Cypern, men kan ikke rigtig beslutte dig? Det behøver du ikke, fordi med vores gyldenstegte halloumitacos kan du opleve begge lande uden at forlade dit køkken. Top med karamelliserede løg og frisk avocadodressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Tomat
100 g
Romainesalat
1 stk
Citron, økologisk
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
stk
Agurk
15 ml
Balsamico
1 stk
Agurk, piccolo
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 g
Oregano, tørret
200 g
Halloumi
1 stk
Rødløg
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Avocado
3 tsk
Sukker
Forvarm ovn til 200°C/180°C varmluft. Skær halloumi i skiver (1 cm). Skær rødløg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Skræl agurk til lange tynde, bånd. Skær tomat i både. Hak romainesalat [½ stk, 2 pers.] groft.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg under omrøring i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico og sukker*. Lad simre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en lille skål.
Bland 1/2 hvidløg, oregano, en smule olivenolie* og et nip peber* i en skål. Vend halloumi i skålen.
Skær citron i både. Skær avocado over på langs. Grav indmad ud med en ske. Mos avocado med mayonnaise, et stort skvæt citronsaft og resterende hvidløg med en gaffel i en lille skål. Krydr med salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande (skyl af først) ved middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side, eller indtil gylden. Varm tortillabrød i ovnen i 1-3 min eller i mikrobølgeovn i 10 sek.
Fyld tortillabrød med agurk, tomat, romainesalat, rødløg og halloumi. Dryp med avocadodressing. Server med resterende citronbåde.