Harissa-krydret grøn linsesalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Harissa-krydret grøn linsesalat

Harissa-krydret grøn linsesalat

med græsk salatost og sprøde croutoner

Harissa er en spicy nordafrikansk krydderiblanding. I aften steger vi Harissa-krydderi sammen med grønne linser og hvidløg. Derefter blander vi de spicy linser med spinat, tomat, agurk og syltet rødløg og radise. Vi topper vores linsesalat med fraiche, smuldret salatost, og sprøde pitacroutoner med røget paprika.

Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ pakke

Grønne linser

1 stk

Hvidløgsfed

8 g

Harissa-krydderi

½ g

Chiliflager

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

4 g

Røget paprika

75 g

Radiser

½ stk

Rødløg

½ stk

Citron

1 stk

Agurk

2 stk

Tomat

60 g

Spinat

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 1)

1 spsk

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2633 kJ
Kalorier (kcal)629 kcal
Fedt33.4 g
Mættet fedt13.4 g
Kulhydrat58.6 g
Sukker13.2 g
Protein18.3 g
Salt5.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered linser
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Hæld væde fra grønne linser [1/2 pakke, 2P], og hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg Harissa-krydderi og hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt linser, chiliflager [1/2 pakke, 2P], smør [1 spsk | 2 spsk], vand [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip til peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet. Tag panden af varmen.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Sylt grøntsager
2

Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Skær radiser i tynde skiver.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.

Vend rødløg og radiser i skålen, og stil til side.

Lav croutoner
3

Skær pitabrød i 2 cm strimler.

Bland pitabrød, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], røget paprika, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Fordel pitabrød på en bageplade med bagepapir, og bag i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.

TIP: Hold øje med croutonerne, så de ikke brænder på.

Forbered grøntsager
4

Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.

Hak tomat groft.

Skyl spinat.

Bland spinat, tomat, agurk, syltede grøntsager (inklusive lage), olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål. 

Vend afkølede linser i skålen.

Smuldr salatost
5

Smuldr salatost [1/2 pakke, 2P] groft.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener.

Top med croutoner.

Dryp med fraiche.

Drys med salatost.