Harissa er en spicy nordafrikansk krydderiblanding. I aften steger vi Harissa-krydderi sammen med grønne linser og hvidløg. Derefter blander vi de spicy linser med spinat, tomat, agurk og syltet rødløg og radise. Vi topper vores linsesalat med fraiche, smuldret salatost, og sprøde pitacroutoner med røget paprika.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ pakke
Grønne linser
1 stk
Hvidløgsfed
8 g
Harissa-krydderi
½ g
Chiliflager
2 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
4 g
Røget paprika
75 g
Radiser
½ stk
Rødløg
½ stk
Citron
1 stk
Agurk
2 stk
Tomat
60 g
Spinat
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 1)
1 spsk
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Hæld væde fra grønne linser [1/2 pakke, 2P], og hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg Harissa-krydderi og hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt linser, chiliflager [1/2 pakke, 2P], smør [1 spsk | 2 spsk], vand [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip til peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet. Tag panden af varmen.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Skær radiser i tynde skiver.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
Vend rødløg og radiser i skålen, og stil til side.
Skær pitabrød i 2 cm strimler.
Bland pitabrød, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], røget paprika, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Fordel pitabrød på en bageplade med bagepapir, og bag i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.
TIP: Hold øje med croutonerne, så de ikke brænder på.
Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.
Hak tomat groft.
Skyl spinat.
Bland spinat, tomat, agurk, syltede grøntsager (inklusive lage), olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend afkølede linser i skålen.
Smuldr salatost [1/2 pakke, 2P] groft.
Anret salat i dybe tallerkener.
Top med croutoner.
Dryp med fraiche.
Drys med salatost.