Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi en fantastisk ret med kuller som vi krydrer med Harissa-krydderi og bager sammen med kartofler, gulerødder, peperfrugt og radiser krydret med røget paprika. Spændende tilbehør er gremolata med persille, hvidløg og citronsaft og kølende fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Gulerod
1 stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
75 g
Radiser
4 g
Røget paprika
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
4 g
Harissa-krydderi
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Citron
1 stk
Hvidløgsfed
1 tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartoffel (uskrællet), gulerod (uskrællet) og peberfrugt i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Halver radiser.
Fordel grøntsager på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med røget paprika, salt [1 tsk I 2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Hak persille fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Bland persille, hvidløg, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber i en lille skål.
Dub fisk tør med køkkenrulle, dryp med olivenolie, og krydr med Harissa-krydderi, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
Placer fisk ovenpå grøntsager, når de har 15 min tilbage i ovnen.
Dryp med olivenolie, og bag i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret grøntsager og fisk på tallerkener.
Dryp med gremolata.
Server med fraiche.