Hawaiiansk laksebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hawaiiansk laksebowl

Hawaiiansk laksebowl

med jasminris og mango-chilisalsa

Lad børnene være med i køkkenet i aften, der er nemlig kun ris der skal på komfuret, alt andet kan I hygge jer med at forberede sammen. Vi laver en fantastisk pokébowl med aromatiske jasminris, røget laks, frisk avocado, en sød-syrlig-stærk-salt-crunchy salsa med mango, agurk, peanuts, chili og lime og spicy srirachamayonnaise.

Allergener:
Jordnødder
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

1 stk

Avocado

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 stk

Agurk

50 g

Vegansk srirachamayonnaise

100 g

Koldrøget laks

(Indeholder Fisk)

½ g

Chiliflager

½ stk

Mango

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til salsa

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3232 kJ
Kalorier (kcal)773 kcal
Fedt38.3 g
Mættet fedt5.7 g
Kulhydrat78.2 g
Sukker12.6 g
Protein21.5 g
Salt3.8 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered mango
2

Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.

Forbered råvarer
3

Hak agurk groft.

Halver lime.

Lav mango-chili salsa
4

Bland mango, agurk, peanuts, chiliflager, limesaft og salt i en stor skål.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered avocado
5

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, skær i tynde skiver, og krydr med salt.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med mango-chilisalsa, avocado og røget laks.

Server med srirachamayonnaise.