Smørglaseret stegt spidskål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Smørglaseret stegt spidskål

med kartoffel-cannellinibønnemos og blandet salat

Oplev nye smagskombinationer og teknikker med vores Smørglaseret stegt spidskål. Denne smukke og festlige ret inviterer til at træde ud af komfortzonen og opleve nye, spændende retter fra det fantastiske, grønne køkken.

Allergener:
Nødder
Mælk
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Cannellinibønner

250 g

Bagekartoffel

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 pose

Estragon

200 g

Spidskål

1 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja)

60 g

Blandet salat

1 stk

Gulerod

75 g

Radiser

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til glace

1 dl

Vand til glace

½ spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2401 kJ
Kalorier (kcal)574 kcal
Fedt24.7 g
Mættet fedt7.2 g
Kulhydrat60.3 g
Sukker13.5 g
Protein21.5 g
Salt3.4 g

Fremgangsmåde

1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Hæld væde fra cannelinibønner. 

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.

Kog kartofler, cannelinibønner og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. 

Rist hasselnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Hak groft, og overfør til en lille skål.

3

Hak estragon fint.

Bland yoghurt, estragon og et nip salt og peber i en lille skål.

4

Skær spidskål i kvarte, pensl med olivenolie, og krydr med et nip salt.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Brun spidskål med den skårne side nedad i 2-3 min, eller indtil gyldenbrun.

Sænk til middelvarme, og tilsæt smør, vand, worcestershire sauce og et nip salt og peber. Dæk med låg, og steg i 1-2 min, eller indtil mør.

Vend spidskål, og dryp med pandesauce indtil glaseret.

5

Imens, skyl blandet salat.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Hak radiser fint.

Bland blandet salat, gulerod, radiser, olivenolie og et nip salt og peber i en stor skål.

6

Anret mos og salat på tallerkener.

Top mos med spidskål, og øs resterende pandesauce over.

Dryp dressing over spidskål, og drys med hasselnødder.