Oplev nye smagskombinationer og teknikker med vores Smørglaseret stegt spidskål. Denne smukke og festlige ret inviterer til at træde ud af komfortzonen og opleve nye, spændende retter fra det fantastiske, grønne køkken.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Cannellinibønner
250 g
Bagekartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Estragon
200 g
Spidskål
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja)
60 g
Blandet salat
1 stk
Gulerod
75 g
Radiser
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til glace
1 dl
Vand til glace
½ spsk
Olie til salat
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Hæld væde fra cannelinibønner.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler, cannelinibønner og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist hasselnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Hak groft, og overfør til en lille skål.
Hak estragon fint.
Bland yoghurt, estragon og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær spidskål i kvarte, pensl med olivenolie, og krydr med et nip salt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun spidskål med den skårne side nedad i 2-3 min, eller indtil gyldenbrun.
Sænk til middelvarme, og tilsæt smør, vand, worcestershire sauce og et nip salt og peber. Dæk med låg, og steg i 1-2 min, eller indtil mør.
Vend spidskål, og dryp med pandesauce indtil glaseret.
Imens, skyl blandet salat.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Hak radiser fint.
Bland blandet salat, gulerod, radiser, olivenolie og et nip salt og peber i en stor skål.
Anret mos og salat på tallerkener.
Top mos med spidskål, og øs resterende pandesauce over.
Dryp dressing over spidskål, og drys med hasselnødder.