Oplev varmen og dybden i det marokkanske køkken med vores Harissakylling og bagte rodfrugter. Denne ret er fuld af livlige smage og duftende krydderier, perfekt til et solidt måltid, der tilfredsstiller både mave og øjne.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rødbede
2 stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
280 g
Kyllingebryst
4 g
Harissa-krydderi
1 stk
Hvidløgsfed
10 g
Kyllingefond
1 pose
Koriander
¼ tsk
Salt til grøntsager
2.5 dl
Vand til couscous
¼ tsk
Salt til couscous
1 spsk
Olie til couscous
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til sauce
1.5 dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær peberfrugt og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Skær rødløg og rødbede (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Bring vand og salt i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt couscous, Jorden Rundt og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med halvdelen af harissa-krydderi og et nip salt og peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak koriander groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelvarme.
Svits hvidløg og resterende harissa-krydderi i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt kyllingefond, smør og vand, og kog i 1 min, eller indtil let tyknet.
Anret couscous og rodfrugter i skåle.
Top couscous med kylling og pandesauce.
Drys med koriander.