Aftenens fantastiske opskrift indgår i kategorien som vi kalder festmåltid, og vi garanterer at I ikke bliver skuffede, når I sætter jer til bords. Vi fylder kylling med citron og timian, og steger den gylden i ovnen. Kyllingen får selskab i ovnen af kartofler, gulerod og fennikel. Vi laver også en frisk æblesalat med kål og sennepsdressing og en fantastisk rødvinssauce. Og vi er ikke færdige endnu, vi når nemlig også at stege grønne bønner og mandler.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1100 g
Hel kylling
½ stk
Citron
½ pose
Timian
1 stk
Fennikel
2 stk
Gulerod
500 g
Kartofler
150 g
Grønne bønner
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
150 g
Kålblanding, skåret
1 stk
Æble
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
10 g
Kyllingefond
2 spsk
Olivenolie (trin 1)
1 tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tag kylling ud af køleskabet 30 min inden tilberedning.
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Dub kylling tør med køkkenrulle, dryp med olivenolie [2 spsk I 4 spsk], og krydr med salt [1 tsk | 1,5 tsk] udvendigt og indvendigt.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Fyld kylling med citron og timian [1/2 pakke, 2P], og placer på en bageplade med bagepapir, og steg i ovnen i 45-55 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er gennemtilberedt, når skyen er klar ved udskæring. - Lad kyllingen hvile i 20 min inden servering.
Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Halver fennikel, og skær i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et stort nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen, når kyllingen har 35 min tilbage.
Imens, skær æble i 1 cm tern.
Bland sennep, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Kom æble, kålblanding og dressing i en skål, og vend sammen lige inden servering.
Opvarm en mellemstor gryde på middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde, rødvinssauce og kyllingefond, og lad simre i 2-3 min.
Stil til side, og hold varm.
TIP: Tilsæt kødsaft fra kyllingen for ekstra smag.
Hak mandler groft.
Skær ender af grønne bønner.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kyllingen har 15 min tilbage.
Steg grønne bønner og mandler i 3-4 min, eller indtil møre. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver det hurtigere færdigt.
Anret kylling på et skærebræt og grøntsager i en stor skål.
Top grøntsager med mandler og grønne bønner.
Server med æblesalat og sauce.