I aften laver vi en skøn prosciuttotærte med broccoli, forårsløg, kål, hvidløg og timian. Skønt tilbehør er en sprød æblesalat med kål, som blandes med en syrlig dressing med fløde og citron. Tærten smager også fantastisk kold dagen efter, hvis der nu skulle være nogle rester.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Broccoli
1 stk
Forårsløg
1 g
Tørret timian
50 g
Prosciutto
1 stk
Tærtedej
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
150 g
Spidskål, skåret
½ stk
Citron, økologisk
1 stk
Æble
1 pose
Kørvel
2 stk
Æg (trin 2)
1 tsk
Sukker (trin 5)
½ spsk
Hvedemel (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Hak hvidløg fint. Skær broccoli i 1 cm buketter (skræl stokken, og skær i 1 cm tern). Snit forårsløg fint. Hak prosciutto fint. Hak kørvel groft.
Rul tærtedej ud i en tærteform. Bland madlavningsfløde (gem 2 spsk | 4 spsk), æg* [2 stk | 4 stk], kyllingebouillon, hvidløg, timian, hvedemel* [½ spsk | 1 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk], prosciutto og et nip peber* i en stor skål. TIP: Brug et almindeligt ildfast fad, hvis du ikke har en tærteform.
Vend broccoli, forårsløg og halvdelen af spidskål i skålen med flødeblanding, og kom det hele i tærteformen. Bag i ovnen i 17-20 min, eller indtil tærtedejen er gylden og flødeblandingen er fast.
Halver citron. Skær æble i tynde stave.
Bland citronsaft [1 spsk | 1 spsk], sukker* [1 tsk | 1,5 tsk], et nip salt* og resterende madlavningsfløde i en stor skål indtil sukkeret er opløst. Tilsæt resterende spidskål og æble, og vend sammen.
Anret prosciuttotærte og salat på tallerkener. Drys salat med kørvel.