Hjemmelavet prosciuttotærte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hjemmelavet prosciuttotærte

Hjemmelavet prosciuttotærte

med sprød æblesalat og syrlig dressing

I aften laver vi en skøn prosciuttotærte med broccoli, forårsløg, kål, hvidløg og timian. Skønt tilbehør er en sprød æblesalat med kål, som blandes med en syrlig dressing med fløde og citron. Tærten smager også fantastisk kold dagen efter, hvis der nu skulle være nogle rester.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

1 stk

Forårsløg

1 g

Tørret timian

50 g

Prosciutto

1 stk

Tærtedej

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

150 g

Spidskål, skåret

½ stk

Citron, økologisk

1 stk

Æble

1 pose

Kørvel

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg (trin 2)

1 tsk

Sukker (trin 5)

½ spsk

Hvedemel (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)926 kcal
Energi (kJ)3875 kJ
Fedt45.94 g
Mættet fedt19.9 g
Kulhydrat86.41 g
Sukker19.5 g
Protein30.56 g
Salt4.9 g

Redskaber

Ildfast fad

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Hak hvidløg fint. Skær broccoli i 1 cm buketter (skræl stokken, og skær i 1 cm tern). Snit forårsløg fint. Hak prosciutto fint. Hak kørvel groft.

Lav flødeblanding
2

Rul tærtedej ud i en tærteform. Bland madlavningsfløde (gem 2 spsk | 4 spsk), æg* [2 stk | 4 stk], kyllingebouillon, hvidløg, timian, hvedemel* [½ spsk | 1 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk], prosciutto og et nip peber* i en stor skål. TIP: Brug et almindeligt ildfast fad, hvis du ikke har en tærteform. 

Bag tærte
3

Vend broccoli, forårsløg og halvdelen af spidskål i skålen med flødeblanding, og kom det hele i tærteformen. Bag i ovnen i 17-20 min, eller indtil tærtedejen er gylden og flødeblandingen er fast.

Forbered frugt og grønt
4

Halver citron. Skær æble i tynde stave.

Bland dressing
5

Bland citronsaft [1 spsk | 1 spsk], sukker* [1 tsk | 1,5 tsk], et nip salt* og resterende madlavningsfløde i en stor skål indtil sukkeret er opløst. Tilsæt resterende spidskål og æble, og vend sammen.

Server
6

Anret prosciuttotærte og salat på tallerkener. Drys salat med kørvel.