Den klassiske kødsauce får en opgradering af hoisinsauce, soyasauce og sriracha. Vi har erstattet spaghetti med spændende hvidløg- og ingefærsris. Server med peanuts, chili og lime, og overrask familien med en spændende ret, som vil blive slugt af alle!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
30 g
Hoisinsauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
10 g
Sriracha
20 g
Peanuts
250 g
Hakket oksekød
1 stk
Ingefær
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Broccoli
1 g
Chiliflager
½ stk
Lime, økologisk
¼ tsk
Salt (trin 1)
efter behov
Smør (trin 1)
½ spsk
Hvedemel (trin 3)
½ dl
Vand (trin 3)
3 dl
Vand (trin 1)
Riv ingefær og hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær broccoli i 2 cm buketter. Skær lime i både.
Pisk koldt vand* [1/2 dl | 1 dl] og hvedemel* [1 tsk | 2 tsk] sammen i en skål. Tilsæt hoisinsauce, sojasauce, sriracha [1/2 pakke, 2P] og et stort skvæt limesaft, og rør godt rundt.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg oksekød i 3-5 min, eller indtil brunet. Krydr med et nip salt* og peber*. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt broccoli, og steg i yderligere 1-2 min. Tilsæt srirachasauce, bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et nip chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med oksekød. Drys med peanuts. Server med resterende limebåde. TIP: Drys med et nip chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.