Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi en fantastisk ret med hoisinstegt svine- og kalvekød, hvidløg, ingefær, gulerod og kål. Skønt tilbehør er sesamris, spicy srirachamayonnaise og forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
150 g
Jasminris
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Ingefær
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Forårsløg
150 g
Rødkål, skåret
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)
1 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
20 g
Sriracha
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 5)
2 spsk
Vand (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Tilsæt sesamfrø, og rør rundt.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Snit forårsløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hvidløg og ingefær i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakket svine-/kalvekød, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt gulerod, forårsløg og rødkål, og steg i yderligere 2-3 min, eller indtil grøntsagerne er bløde.
Tilsæt hoisinsauce, sojasauce, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [2 spsk | 4 spsk] og hvidvinseddike, og lad simre under omrøring i 1 min.
Bland mayonnaise og sriracha i en lille skål.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med svine-/kalvekød og srirachamayonnaise.