I aften laver vi en vidunderlig bønnebowl, en fantastisk alt-i-en ret med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge ris sammen med hvidløg. Mens risen koger, laver vi en crunchy chili-nøddetopping med honning, hvidløg og lime, og så steger vi kidneybønner sammen med hoisinsauce, sojasauce og honning. Derefter bygger vi vores bowl med ris, bønner, slikærter og avocado, og så topper vi med sesammayo og chili-nøddetopping.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Lime
1 stk
Avocado
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Kidneybønner
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)
½ g
Chiliflager
25 g
Honning
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Sukkerærter
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
150 g
Langkornede hvide ris
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 4)
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl,] og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget!
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.
Hak cashewnødder groft.
Del sukkerærter på langs.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Rist cashewnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Tag panden af varmen, og tilsæt chiliflager [1/2 pakke, 2P]. Lad køle af en smule, og tilsæt limesaft [½ spsk | 1 spsk] og halvdelen af honning.
Smag til med salt og peber, og overfør til en lille skål.
TIP: Spar på chiliflagerne, hvis ikke alle er til stærk mad.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg kidneybønner i 1-2 min.
Sænk til lav varme.
Tilsæt hoisinsauce, sojasauce, vand [2 spsk | 4 spsk] og resterende honning, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Tag panden af varmen.
Bland sukkerærter, et skvæt limesaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret ris, kidneybønner, sukkerærter og avocado i dybe tallerkener.
Krydr avocado med et nip salt.
Dryp med sesammayonnaise.
Top med chili-nøddetopping.