Honningglaserede oksekoftas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honningglaserede oksekoftas

Honningglaserede oksekoftas

med krydrede kartofler og harissacreme

Lyst til krydrede kødboller med et sødmefuldt pift? Vores Honningglaserede oksekoftas er fuld af spændende og levende smage, der transporterer dig til varmere himmelstrøg. Nyd også krydrede kartofler og frisk, sprød salat i hver en bid.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honning

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Citron

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Agurk

200 g

Romainesalat

300 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

8 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Gulerod

4 g

Harissa-krydderi

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

1

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kød

½ spsk

Olie til stegning

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2653 kJ
Kalorier (kcal)634 kcal
Fedt27.7 g
Mættet fedt9.8 g
Kulhydrat62.6 g
Sukker20.5 g
Protein34.7 g
Salt6.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med halvdelen af Jorden Rundt, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered koftaer
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland hakket oksekød, hvidløg, æg, rasp, resterende Jorden Rundt, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (4 pr. person).

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunede. 

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.

Tilsæt honning, og vend sammen. 

VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav salat
4

Imens, hak agurk groft.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Skær roden af salat, og skil bladene ad.

Halver citron.

Bland salat, agurk, gulerod, et skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Lav dip
5

Bland fraiche, Harissa-krydderi, salt og et nip peber i en lille skål.

Server
6

Anret kartofler, koftaer og salat på tallerkener.

Server med harissacreme.