Drøm dig væk til det solrige Middelhav med dette vegetariske måltid spækket med smag. Sød honning og aromatisk oregano tilføjer en ny dimension til halloumi og dens saltholdighed. Sæt de krydrede, ristede grøntsager og nogle perlecouscous på gaflen, og føl, hvordan dråberne af citron balancerer hele retten. Denne middag skuffer ingen!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Zucchini
1 stk
Rødløg
250 g
Blomkål
8 g
Panamad
25 g
Honning
75 g
Fraiche
200 g
Halloumi
4 g
Grøntsagsbouillon
170 g
Perlecouscous
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Citron
1 g
Oregano, tørret
3 dl
Vand
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær zucchini i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Skær blomkål i små buketter. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Drys med Central American Style (stærk!) og en smule olivenolie*. Vend sammen. Bag i ovnen i 18-20 min.
Skær halloumi i 1 cm tykke skiver. Læg i en skål med koldt vand. Stil til side. Bring vand* i kog i en gryde. Sænk til middel varme. Tilsæt grøntsagsbouillon, perlecouscous og et nip salt*. Kog let i 10-15 min.
Hak persille fint. Riv citronskal. Skær citron i både. Dup halloumi tør med køkkenrulle.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side, eller indtil gylden. Tilsæt honning og et nip oregano. Steg videre i 1 min.
Vend bagte grøntsager, citronskal [1 tsk, 2 pers. | 2 tsk, 4 pers.], persille (gem lidt til anretning) i gryden med færdigkogt perlecouscous. Smag til med salt* og peber*.
Anret perlecouscous og grøntsager på tallerkener. Top med halloumi, fraiche og resterende persille. Server med citronbåde.