Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften eksperimenterer vi med nye smagskombinationer og byder på både laks, bacon og kartoffelsalat. Laksen steges og glaseres med honning og sennep. Vi svøber grønne bønner i bacon, og kartoffelsalaten indeholder sennep, spinat og dild.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
125 g
Bacon, skiver
150 g
Grønne bønner
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ stk
Citron
1 pose
Dild
4 g
Hvide Løjer & Urter
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
25 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler (uskrællet).
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 3-4 min, eller indtil næsten færdigstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og lad køle af.
Imens, skær ender af bønner.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Hak dild fint (gem et par kviste til anretning).
Vend bønner med en smule olivenolie, halvdelen af Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber på en bageplade med bagepapir. Svøb bønner i bacon (2 pr. person), og fordel resterende på bagepladen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil bønnerne er møre, og baconen er sprød.
Imens, opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, krydr med resterende Hvide Løjer & Urter og et nip salt, og steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt.
Imens, bland honning-sennepsdressing, et skvæt citronsaft og halvdelen af sennep i en lille skål.
Tag panden af varmen, og top laks med honning- og sennepsglace.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Bland crème fraiche, resterende sennep, citronsaft [2 tsk I 4 tsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend kartofler, spinat og dild i skålen.
Anret laks, bønner og kartoffelsalat på tallerkener.
Smuldr resterende bacon over kartoffelsalat.
Top med resterende dild.