Honning- og sennepsglaseret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sennepsglaseret laks

Honning- og sennepsglaseret laks

med lun kartoffelsalat og baconsvøbte bønner

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften eksperimenterer vi med nye smagskombinationer og byder på både laks, bacon og kartoffelsalat. Laksen grilles og glaseres med honning og sennep. Vi svøber grønne bønner i bacon, og kartoffelsalaten indeholder sennep, spinat og dild.

Tags:
Hvedefri
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Fisk
Sennep
Mælk
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

4 g

Hvide Løjer & Urter

25 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

30 g

Spinat

400 g

Små kartofler

125 g

Bacon, skiver

1 pose

Dild

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

150 g

Grønne bønner

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til fisk

¼ tsk

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4007 kJ
Kalorier (kcal)958 kcal
Fedt64.8 g
Mættet fedt27.4 g
Kulhydrat46.3 g
Sukker11 g
Protein44.1 g
Salt4.5 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler (uskrællet).

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med salt og et nip peber.

Steg bacon
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon i 3-4 min, eller indtil næsten færdigstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og lad køle af.

Svøb bønner
3

Imens, skær ender af bønner.

Skyl spinat.

Skær citron i både.

Hak dild fint (gem et par kviste til anretning).

Vend bønner med en smule olivenolie, halvdelen af Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber på en bageplade med bagepapir. Svøb bønner i bacon (2 pr. person), og fordel resterende på bagepladen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil bønnerne er møre, og baconen er sprød.

Steg laks
4

Imens, opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og resterende Hvide Løjer & Urter. Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Imens, bland honning-sennepsdressing, halvdelen af sennep og et skvæt citronsaft i en lille skål.

Tag panden af varmen, og tilsæt glace.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav kartoffelsalat
5

Bland crème fraiche, resterende sennep, citronsaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Vend kartofler, spinat og dild i skålen.

Server
6

Anret laks, bønner og kartoffelsalat på tallerkener.

Smuldr resterende bacon over kartoffelsalat.

Top med resterende dild.