Tag en rutsjebanetur gennem glasur af honning i et hav af kokosmælk og sojaglaserede rejer, der får dine smagsløg til at skyde til vejrs. Tuml omkring stegt spidskål og vidunderligt skarp mynte, inden du går i land på en ø af kridhvid basmatiris for at lade glædestårerne tørre. Så god, at du vil have den hver dag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Forårsløg
1 stk
Ingefær
150 g
Jasminris
2 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Gulerod
200 g
Spidskål
1 stk
Lime
25 g
Honning
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
250 ml
Kokosmælk
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
1 pose
Koriander
3.5 dl
Vand
Snit forårsløg fint. Skræl og riv ingefær fint. Hak hvidløg fint. Snit spidskål fint. Skær gulerod i tynde stave. Skær lime i både.
Opvarm en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Svits forårsløg og ½ ingefær i 1 min. Tilsæt ris, et nip salt* og vand*, og bring i kog ved høj varme. Sænk til lav varme. Kog ris i 12 min under låg. Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Opvarm en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Steg spidskål, gulerod, 1/2 hvidløg og resterende ingefær i 5-6 min. Tilsæt kokosmælk og karrypasta, og lad simre i 5-6 min. Krydr med salt* og peber*.
Bland honning, 1-2 spsk limesaft, soja, vand* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], resterende hvidløg og et nip salt*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved høj varme. Steg rejer i 2-3 min. Tilsæt glace. Lad simre i 2-3 min, eller indtil væsken er fordampet. Hak koriander fint.
Anret ris, grøntsager og kokossauce i dybe tallerkener. Top med glaserede rejer og koriander. Server med limebåde.