Honning- og sojastegte kikærter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sojastegte kikærter

Honning- og sojastegte kikærter

med jasminris og frisk koriander

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften laver vi en velsmagende og nem vegetarbowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Ris og stegte kikærter danner base i vores bowl, som også indeholder tomater, kål og avocado. For at få endnu mere farve og smag topper vi med asiatisk mayo, chili og limebåde.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvede
Sesam
Soja
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Lime

1 pakke

Kikærter

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

12.5 g

Honning

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

1 pose

Koriander

150 g

Kålblanding, skåret

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Avocado

1 stk

Forårsløg

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

½ stk

Rød chili

1 stk

Tomat

150 g

Jasminris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3845 kJ
Kalorier (kcal)919 kcal
Fedt46.8 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat97.1 g
Sukker15.5 g
Protein19.3 g
Salt5.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Steg kikærter
2

Skyl kikærter under koldt vand i en si.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kikærter i 5-6 min, eller indtil brunet, og sænk til lav varme.

Tilsæt asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P], honning [1/2 pakke, 2P], sojasauce og sesamfrø, og steg videre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

Forbered grøntsager
3

Imens, skær tomat i 1 cm tern.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Hak koriander fint.

Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Snit forårsløg fint.

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.

Bland kålsalat
4

Bland kålblanding, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], et skvæt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en skål.

Tilsæt koriander
5

Rør forårsløg i gryden med færdig ris.

Tilsæt koriander og et skvæt limesaft til panden med kikærter, og rør rundt.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kikærter, tomat, kålsalat og avocado.

Dryp med asiatisk mayonnaise, og drys med chili.

Server med resterende limebåde.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.