I aften laver vi en velsmagende og nem vegetarbowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Ris og stegte kikærter danner base i vores bowl, som også indeholder tomater, kål og avocado. For at få endnu mere farve og smag topper vi med asiatisk mayo, chili og limebåde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Rød chili
12.5 g
Honning
1 stk
Lime
37.5 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
1 pose
Koriander
1 pakke
Kikærter
150 g
Jasminris
1 stk
Avocado
1 stk
Tomat
150 g
Kålblanding, skåret
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Forårsløg
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Olie til slaw
¼ tsk
Salt til slaw
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skyl kikærter under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kikærter i 5-6 min, eller indtil brunet, og sænk til lav varme.
Tilsæt asiatisk woksauce, honning, sojasauce og sesamfrø, og steg videre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Imens, skær tomat i 1 cm tern.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Hak koriander fint.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Snit forårsløg fint.
Skær lime i både.
Bland kålblanding, olivenolie, et skvæt limesaft, salt og et nip peber i en skål.
Rør forårsløg i gryden med færdig ris.
Tilsæt koriander og et skvæt limesaft til panden med kikærter, og rør rundt.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kikærter, tomat, kålsalat og avocado.
Dryp med asiatisk mayonnaise, og drys med chili.
Server med resterende limebåde.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.