Honning- og srirachaglaseret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og srirachaglaseret kylling

Honning- og srirachaglaseret kylling

med gulerodsris og frisk forårsløg

Kylling, ris og sauce. Det har I sikkert spist mange gange. Men vi tør næsten love, at aftenens opskrift vil overraske med nye smagsoplevelser. Vi panerer kylling, steger den med rødløg og peberfrugt, og tilsætter en skøn glace med honning, sriracha og sojasauce, der også fungerer som aftenens sauce. Vi blander risene med revet gulerod, og så drysser vi frisk forårsløg over herlighederne.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hurtig
Stærk
Proteinrig
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kyllingebryststrimler

25 g

Honning

20 g

Sriracha

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulerod

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Forårsløg

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

1 stk

Rødløg

1 stk

Peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Hvedemel (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)611 kcal
Energi (kJ)2557 kJ
Fedt6.8 g
Mættet fedt1.3 g
Kulhydrat87.8 g
Sukker22.4 g
Protein46.1 g
Salt4.8 g

Redskaber

Rivejern
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget! 

Forbered grøntsager
2

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. 

Snit forårsløg fint. 

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Steg kylling
3

Krydr kylling med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en skål. Tilsæt hvedemel [1 spsk I 2 spsk], og vend indtil dækket. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling, rødløg og peberfrugt i 4-5 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt og grøntsagerne er bløde.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav glace
4

Imens, bland honning, sriracha, sojasauce og vand [1 dl | 2 dl] i en lille skål.

Tilsæt glace
5

Tilsæt hvidløg og ingefær til stegepanden, og lad simre i 1 min, eller indtil velduftende. 

Tilsæt glace, og steg videre i 1-2 min, eller indtil karamelliseret.

Rør gulerod i gryden med ris lige inden servering.

Server
6

Anret gulerodsris i dybe tallerkener.

Top med kylling.

Drys med forårsløg.