Kylling, ris og sauce. Det har I sikkert spist mange gange. Men vi tør næsten love, at aftenens opskrift vil overraske med nye smagsoplevelser. Vi panerer kylling, steger den med rødløg og peberfrugt, og tilsætter en skøn glace med honning, sriracha og sojasauce, der også fungerer som aftenens sauce. Vi blander risene med revet gulerod, og så drysser vi frisk forårsløg over herlighederne.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
25 g
Honning
20 g
Sriracha
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulerod
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Forårsløg
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
1 stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Hvedemel (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 dl
Vand (trin 4)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Riv ingefær [½ stk, 2P] fint.
Snit forårsløg fint.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Krydr kylling med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en skål. Tilsæt hvedemel [1 spsk I 2 spsk], og vend indtil dækket.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling, rødløg og peberfrugt i 4-5 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt og grøntsagerne er bløde.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bland honning, sriracha, sojasauce og vand [1 dl | 2 dl] i en lille skål.
Tilsæt hvidløg og ingefær til stegepanden, og lad simre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt glace, og steg videre i 1-2 min, eller indtil karamelliseret.
Rør gulerod i gryden med ris lige inden servering.
Anret gulerodsris i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Drys med forårsløg.