I aften sørger vi for at give kebab et ekstra twist ved at stege den med Harissa-krydderi, chiliflager og røget paprika. Vi serverer vores Honning-harissaglaseret kebab med luftige basmatiris, en frisk og farverig salat med agurk, gulerod, persille, citron, salatost og tranebær og cremet yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Honning
1 stk
Citron
2 g
Røget paprika
½ g
Chiliflager
1 stk
Agurk
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
150 g
Basmatiris
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
200 g
Vegansk kebab
(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sennep, Havre)
1 stk
Gulerod, Julienne
4 g
Harissa-krydderi
1 pose
Bredbladet persille
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til salat
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til vegetarprotein
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak agurk groft.
Halver citron.
Hak persille groft.
Smuldr salatost.
Bland agurk, gulerod, salt, citronsaft, persille, olivenolie, salatost og tranebær i en stor skål.
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kebab med Harissa-krydderi, chiliflager, røget paprika og salt i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt honning og vand, og lad simre i 30 sek, eller indtil karamelliseret.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Anret ris, kebab og salat i dybe tallerkener.
Top med yoghurt.