Skru op for volumen på din yndlingsmusik, dans ud i køkkenet og lav dette spændende og friske veganske måltid med et asiatisk præg. Lad halloumien glaseres i en lækker honningmarinade med smag af både sødme, salthed og syrlighed, og et dejlig sting fra ingefær. Serveres med frisk salat tilberedt på spidskål, forårsløg og chili, og som har fået ekstra opmærksomhed gennem en skvæt lime og finthakket koriander for en autentisk asiatisk smag. Top med crunchy peanuts, og du har smagsrig og festlig aftensmad at glæde dig til!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Honning
25 g
Ketchup
1 pose
Koriander
1 stk
Rød chili
1 stk
Gulerod
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
200 g
Spidskål
100 g
Basmatiris
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
1 stk
Forårsløg
20 g
Peanuts
10 g
Sesamfrø
200 g
Halloumi
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rød peberfrugt
1 stk
Ingefær
1 stk
Lime
Snit spidskål fint. Gnid med en smule salt* indtil bladene er bløde i en stor skål.
Skræl gulerod. Skær i tynde stave. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Hak forårsløg groft. Hak koriander (med stilk) fint. Halver chili. Fjern kerner. Hak fint. Skær lime i både. Tilsæt gulerod, peberfrugt, forårsløg, koriander, chili (stærk!) og et stort skvæt limesaft til skålen med spidskål.
Hak peanuts groft.
Riv ingefær og hvidløg. Bland ingefær, hvidløg, soja, honning, ketchup, et skvæt limesaft og sesamfrø i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Skær halloumi i 1 x 1 cm stave. Steg i 2-3 min. Tilsæt marinade. Lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Anret salat og halloumi på tallerkener. Top med peanuts.