Har du aldrig hørt om orzo? Når du ser posen, ligner det riskorn, men det er faktisk pasta. I aften bruger vi orzo i den den skønne klassiker carbonara, som i aften også indeholder bacon, ost, æggeblomme, fløde og kyllingebouillon. Vi topper vores carbonara med græskarkerner, og server den med en frisk tomatsalat med rucola, basilikum og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
140 g
Bacon, tern
180 g
Orzo
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja, Æg, Lupin)
1 stk
Løg
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 g
Kyllingebouillon
40 g
Rucola
2 stk
Tomat
½ stk
Citron
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
1 pose
Bredbladet persille
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
2 stk
Æg (trin 3)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Riv løg groft.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bacon og løg i 6-8 min, eller indtil bløde.
Imens, skyl rucola, og halver citron [1/2 stk, 2P].
Hak tomat og persille groft.
Bland rucola, tomat, persille, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål, og stil til side.
Pisk æggeblomme [2 stk I 4 stk], madlavningsfløde, finrevet ost, kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P] og et nip peber sammen i en mellemstor skål.
Tilsæt pasta og pastavand til stegepanden med bacon, og vend sammen.
Sænk til middel varme, tilsæt æggeblanding, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet og cremet.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.
Anret carbonara i dybe tallerkner.
Drys med græskarkerner.
Server med tomatsalat.