Hurtig bacon- og orzo-carbonara
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hurtig bacon- og orzo-carbonara

Hurtig bacon- og orzo-carbonara

med frisk tomatsalat og græskarkerner

Har du aldrig hørt om orzo? Når du ser posen, ligner det riskorn, men det er faktisk pasta. I aften bruger vi orzo i den den skønne klassiker carbonara, som i aften også indeholder bacon, ost, æggeblomme, fløde og kyllingebouillon. Vi topper vores carbonara med græskarkerner, og server den med en frisk tomatsalat med rucola, basilikum og citron.

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tern

180 g

Orzo

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja, Æg, Lupin)

1 stk

Løg

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

2 g

Kyllingebouillon

40 g

Rucola

2 stk

Tomat

½ stk

Citron

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

2 stk

Æg (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3952 kJ
Kalorier (kcal)945 kcal
Fedt50.7 g
Mættet fedt21.8 g
Kulhydrat78 g
Sukker12.8 g
Protein40.9 g
Salt3.8 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg bacon
2

Riv løg groft. 

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bacon og løg i 6-8 min, eller indtil bløde.

Imens, skyl rucola, og halver citron [1/2 stk, 2P]. 

Hak tomat og persille groft. 

Bland rucola, tomat, persille, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål, og stil til side.

Lav carbonara
3

Pisk æggeblomme [2 stk I 4 stk], madlavningsfløde, finrevet ost, kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P] og et nip peber sammen i en mellemstor skål.

Tilsæt pasta og pastavand til stegepanden med bacon, og vend sammen.

Sænk til middel varme, tilsæt æggeblanding, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet og cremet. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.

Server
4

Anret carbonara i dybe tallerkner.

Drys med græskarkerner.

Server med tomatsalat.