Værsgo - en perfekt ret at servere, når middagen skal gå hurtigt! På blot 20 minutter steges kyllingestrimler og sprøde grøntsager med en smagfuld krydderiblanding og cremet kokosmælk. Server med jasminris, koriander og abrikoschutney, og nyd hver en bid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
200 ml
Kokosmælk
1 stk
Lime, økologisk
4 g
Goan Xacuti
150 g
Jasminris
1 pose
Koriander
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Gulerod
2 stk
Hvidløgsfed
1 g
Chiliflager
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
efter behov
Sukker (trin 3)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak hvidløg fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg kylling i 3-4 min. Tilsæt Goan xacuti og et nip chiliflager, og steg videre i 1 min. Tilsæt spidskål, gulerod og hvidløg, og steg i yderligere 2-4 min. Sænk til middelhøj varme, tilsæt kokosmælk, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip sukker* og peber*, og lad simre i 5-6 min. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skær lime i både. Tilsæt en smule limesaft til panden.
Hak koriander (med stilk) groft. Tilsæt koriander (gem lidt til anretning) til panden, og rør rundt.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med kyllingewok. Drys med chiliflager og resterende koriander. Dryp med abrikoschutney. Server med limebåde.