Værsgo - en perfekt ret at servere, når middagen skal gå hurtigt! På blot 20 minutter steges kyllingestrimler og sprøde grøntsager med en smagfuld krydderiblanding og cremet kokosmælk. Server med jasminris, koriander og abrikoschutney, og nyd hver en bid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
200 ml
Kokosmælk
8 g
Ga-Laksa
150 g
Jasminris
2 stk
Gulerod
2 stk
Hvidløgsfed
1 g
Chiliflager
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Lime
1 stk
Forårsløg
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
½ dl
Vand (trin 3)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på høj varme. Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i 3-4 min. Tilsæt gulerod, hvidløg, Ga-Laksa og et nip chiliflager, og steg videre i 2-3 min. TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Sænk til middelhøj varme. Tilsæt kokosmælk, vand [1/2 dl | 1 dl], salt [1 tsk | 2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og steg videre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt spidskål, og steg i yderligere 1 min, eller indtil faldet sammen. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skær lime i både. Tilsæt et skvæt limesaft til panden.
Snit forårsløg fint.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med kyllingewok. Drys med forårsløg og chiliflager. Server med limebåde.