Hurtig miso-'mac and cheese'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hurtig miso-'mac and cheese'

Hurtig miso-'mac and cheese'

med sauteret porre og harissaolie

Harissa er et klassisk tunesisk krydderi med en velsmagende og lidt stærk smag. I aften blander vi den med valnødder og chili og bruger det på frisk rucola. Vi laver også en spændende mac and cheese med rigatoni, spinat, miso, porre, hvidløg og to slags ost.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Æg
Soja
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

½ stk

Citron

4 g

Harissa-krydderi

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

100 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

15 g

Misopasta

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

2 stk

Hvidløgsfed

40 g

Rucola

1 stk

Porre

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 2)

2 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4140 kJ
Kalorier (kcal)990 kcal
Fedt59.8 g
Mættet fedt27.3 g
Kulhydrat77.6 g
Sukker10 g
Protein34 g
Salt2.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg porre
2

Skær porre i tynde, halve skiver.

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg porre i 5-6 min, eller indtil blød. 

Lav harissaolie
3

Imens, skyl rucola og spinat (adskilt).

Halver citron [½ stk, 2P].

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak valnødder groft. 

Bland harissa-krydderi, valnødder, chiliflager [1/2 pakke, 2P], et nip salt og olivenolie [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Tilsæt misopasta
4

Tilsæt misopasta [1/2 pakke, 2P] og hvidløg til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Sænk til middel varme.

Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, revet ost og finrevet ost, og vend sammen.

Tilsæt pasta
5

Tilsæt pasta, spinat og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med rucola og et skvæt citronsaft.

Dryp med harissaolie.