Harissa er et klassisk tunesisk krydderi med en velsmagende og lidt stærk smag. I aften blander vi den med valnødder og chili og bruger det på frisk rucola. Vi laver også en spændende mac and cheese med rigatoni, spinat, miso, porre, hvidløg og to slags ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
½ stk
Citron
4 g
Harissa-krydderi
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
100 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
15 g
Misopasta
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
2 stk
Hvidløgsfed
40 g
Rucola
1 stk
Porre
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ g
Chiliflager
1 spsk
Smør (trin 2)
2 spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Skær porre i tynde, halve skiver.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg porre i 5-6 min, eller indtil blød.
Imens, skyl rucola og spinat (adskilt).
Halver citron [½ stk, 2P].
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak valnødder groft.
Bland harissa-krydderi, valnødder, chiliflager [1/2 pakke, 2P], et nip salt og olivenolie [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt misopasta [1/2 pakke, 2P] og hvidløg til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Sænk til middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, revet ost og finrevet ost, og vend sammen.
Tilsæt pasta, spinat og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med rucola og et skvæt citronsaft.
Dryp med harissaolie.