I aften byder vi på masser af farver og spændende smagskombinationer. Vi steger halloumi gylden sammen med hvidløg. Vi ovnbager aubergine, som vi først krydrer med spidskommen, chili og vores færdiglavede krydderiblanding Jorden Rundt. Vi serverer halloumi og zucchini med en fantastisk granatæblesalat med bulgur, persille og spinat. Og så topper vi herlighederne med cremet tzatziki!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Aubergine
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
1 g
Chiliflager
2 g
Spidskommen, stødt
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Granatæble
200 g
Halloumi
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Agurk
10 g
Sesamfrø
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pose
Bredbladet persille
4 dl
Vand (trin 2)
3 spsk
Olivenolie (trin 1)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bland spidskommen, Jorden Rundt, et nip chiliflager og olivenolie* [3 spsk | 6 spsk] i en skål. Del aubergine på langs, og rids på kryds og tværs. Gnid med krydderolie, og placer i et ildfast fad. Bag i ovnen i 30-35 min. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Bring saltet vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden. TIP: ‘Al dente’ betyder at bulguren er gennemkogt, men stadigvæk har en smule bid.
Skær halloumi i 2 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en stor stegepande på høj varme, og rist sesamfrø i 2-3 min. Overfør til en lille skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på høj varme, og steg halloumi i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne. Tilsæt halvdelen af hvidløg, når der er 1 min tilbage.
Del agurk på langs, og skrab kerner ud. Riv agurk, og pres så meget væde ud som muligt. Bland agurk, yoghurt og resterende hvidløg i en skål, og smag til med salt* og peber*.
Hak persille og spinat groft. Rul granatæble [1/2 stk, 2P] mellem hænderne, så frøene løsnes, og skær over på midten. Løsn frøene med hænderne i en skål med vand*. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand* i en si. Bland persille, spinat, granatæblefrø og eventuelt en smule olivenolie* i gryden med bulgur, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret bulgursalat og aubergine på tallerkener. Top med halloumi. Server med tzatziki og sesamfrø.