topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hvidløgstegt halloumi

Hvidløgstegt halloumi

med ovnbagt aubergine og granatæblesalat

I aften byder vi på masser af farver og spændende smagskombinationer. Vi steger halloumi gylden sammen med hvidløg. Vi ovnbager aubergine, som vi først krydrer med spidskommen, chili og vores færdiglavede krydderiblanding Jorden Rundt. Vi serverer halloumi og zucchini med en fantastisk granatæblesalat med bulgur, persille og spinat. Og så topper vi herlighederne med cremet tzatziki!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Æg
Sennep
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Aubergine

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

1 g

Chiliflager

2 g

Spidskommen, stødt

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Granatæble

200 g

Halloumi

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

10 g

Sesamfrø

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand (trin 2)

3 spsk

Olivenolie (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)844 kcal
Energi (kJ)3532 kJ
Fedt54.51 g
Mættet fedt21.9 g
Kulhydrat46.49 g
Sukker17.8 g
Protein33.98 g
Salt3.2 g

Redskaber

Stegepande
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bland spidskommen, Jorden Rundt, et nip chiliflager og olivenolie* [3 spsk | 6 spsk] i en skål. Del aubergine på langs, og rids på kryds og tværs. Gnid med krydderolie, og placer i et ildfast fad. Bag i ovnen i 30-35 min. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Kog bulgur
2

Bring saltet vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden. TIP: ‘Al dente’ betyder at bulguren er gennemkogt, men stadigvæk har en smule bid.

Steg halloumi
3

Skær halloumi i 2 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en stor stegepande på høj varme, og rist sesamfrø i 2-3 min. Overfør til en lille skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på høj varme, og steg halloumi i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne. Tilsæt halvdelen af hvidløg, når der er 1 min tilbage.

Lav tzatziki
4

Del agurk på langs, og skrab kerner ud. Riv agurk, og pres så meget væde ud som muligt. Bland agurk, yoghurt og resterende hvidløg i en skål, og smag til med salt* og peber*.

Forbered frugt og grønt
5

Hak persille og spinat groft. Rul granatæble [1/2 stk, 2P] mellem hænderne, så frøene løsnes, og skær over på midten. Løsn frøene med hænderne i en skål med vand*. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand* i en si. Bland persille, spinat, granatæblefrø og eventuelt en smule olivenolie* i gryden med bulgur, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret bulgursalat og aubergine på tallerkener. Top med halloumi. Server med tzatziki og sesamfrø.