I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi frister med kylling som bliver fantastisk mør i en marinade af yoghurt og indiske krydderier. Spændende tilbehør er ris med smør og cashewnødder, en frisk glaskålsalat med mynte og spinat, og både sød og syrlig abrikosyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
30 g
Spinat
150 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
25 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
300 g
Kyllingebryststrimler
½ stk
Glaskål, hvid
1 pose
Mynte
8 g
Mild Mahal
½ spsk
Smør til stegning
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til dressing
Hak cashewnødder groft.
Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Rist cashewnødder i 2-3 min, eller indtil gyldne. Tilsæt smør, og lad smelte under omrøring.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, bland kylling, salt og Mild Mahal i en mellemstor skål.
Tilsæt halvdelen af yoghurt, og vend sammen.
Skyl spinat.
Skræl glaskål, og skær i 1 cm tern.
Hak mynte groft.
Bland spinat, glaskål, mynte, olivenolie og salt i en stor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling (uden overskydende marinade) i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bland resterende yoghurt, abrikoschutney og salt i en lille skål.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kylling og salat.
Server med abrikosyoghurt.