Dal Chaat er en berømt indisk street food, som indeholder den klassiske linsesuppe dhal, som toppes med grøntsager. Vores dhal indeholder røde linser, løg, ingefær, karry, kokosmælk og indiske krydderier. Vi topper med ovnbagt aubergine, syltet rødløg, sprøde pitabrød og frisk tomat, granatæble og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
5 g
Ingefærpasta
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Mild Mahal
4 g
Curry-On
1 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Rødløg
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Granatæble
½ stk
Aubergine
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 1)
1 spsk
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
2 dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Skær aubergine [½ stk, 2P] i 2 cm tern, og fordel i en side af en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og vend sammen. Bag i 20-25 min, eller indtil mør og brunet.
Hak løg fint.
Skyl linser.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt ingefærpasta [1/2 pakke, 2P], Mild Mahal og Curry-On, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt kokosmælk, linser, vand [2 dl | 4 dl], grøntsagsbouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og bring i kog.
Sænk til middellav varme, og lad simre under låg i 20-22 min, eller indtil linserne er bløde.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis dhalen ser tør ud.
Imens, skær pitabrød [1/2 pakke, 2P] i 1 cm firkanter.
Placer pita i den anden side af bagepladen, når auberginen har 5 min tilbage. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og vend sammen.
Bag i resterende tid.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [½ stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
Hak tomat og koriander groft.
Hæld lage fra rødløg i stegepanden med dal.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Anret dal i dybe tallerkener.
Top med aubergine, rødløg, pitabrød, tomat, granatæble og koriander.