topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk 'dal chaat'

Indisk 'dal chaat'

med sprødt pitabrød og granatæble

Dal Chaat er en berømt indisk street food, som indeholder den klassiske linsesuppe dhal, som toppes med grøntsager. Vores dhal indeholder røde linser, løg, ingefær, karry, kokosmælk og indiske krydderier. Vi topper med ovnbagt aubergine, syltet rødløg, sprøde pitabrød og frisk tomat, granatæble og koriander.

Tags:
Vegetarisk
Hurtig
Under 650 kcal
Allergener:
Selleri
Hvede
Gluten
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

5 g

Ingefærpasta

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-On

1 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 stk

Rødløg

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Granatæble

½ stk

Aubergine

75 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 1)

1 spsk

Vand (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

2 dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)1933 kJ
Kalorier (kcal)462 kcal
Fedt12 g
Mættet fedt4.9 g
Kulhydrat61.3 g
Sukker20.3 g
Protein17.5 g
Salt4.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Skær aubergine [½ stk, 2P] i 2 cm tern, og fordel i en side af en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og vend sammen. Bag i 20-25 min, eller indtil mør og brunet.

Steg løg
2

Hak løg fint.

Skyl linser. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 2-3 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt ingefærpasta [1/2 pakke, 2P], Mild Mahal og Curry-On, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Lav dal
3

Tilsæt kokosmælk, linser, vand [2 dl | 4 dl], grøntsagsbouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og bring i kog.

Sænk til middellav varme, og lad simre under låg i 20-22 min, eller indtil linserne er bløde.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis dhalen ser tør ud.

Bag pitabrød
4

Imens, skær pitabrød [1/2 pakke, 2P] i 1 cm firkanter.

Placer pita i den anden side af bagepladen, når auberginen har 5 min tilbage. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og vend sammen.

Bag i resterende tid.

Forbered råvarer
5

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [½ stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si. 

Hak tomat og koriander groft.

Hæld lage fra rødløg i stegepanden med dal.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Server
6

Anret dal i dybe tallerkener.

Top med aubergine, rødløg, pitabrød, tomat, granatæble og koriander.