Indisk inspirerede kødboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk inspirerede kødboller

Indisk inspirerede kødboller

med krydret bulgur og mild urteyoghurt

I aften skal vi lave spændende mad med masser af farver og smage. Sprødstegte kødboller får et ekstra tvist fra vores egen indiske krydderiblanding, som vi kalder Mild Mahal. Vi koger bulgur, som vi blander med gulerod, forårsløg, peberfrugt og endnu en dejlig krydderiblanding, Ginger Ninja. Vi topper herlighederne med en mild urteyoghurt med koriander og mynte.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Proteinrig
Allergener:
Æg
Sennep
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket oksekød

4 g

Mild Mahal

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 stk

Rødløg

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Forårsløg

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 pose

Mynte & koriander

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

½ stk

Lime

1 stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

2 dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)620 kcal
Energi (kJ)2595 kJ
Fedt24.2 g
Mættet fedt9.1 g
Kulhydrat55.6 g
Sukker15.2 g
Protein38.9 g
Salt6.4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Sylt rødløg
1

Skær rødløg og løg i tynde, halve skiver og lime [½ stk, 2P] i både. 

Hak peberfrugt fint.

Snit forårsløg fint. 

Bland limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og rødløg i en skål, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Form kødboller
2

Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp, Mild Mahal og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål. 

Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken.

Steg kødboller
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Kog bulgur
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg, forårsløg og Ginger Ninja i 1-2 min, eller indtil næsten bløde. Tilsæt vand [2 dl | 4 dl], bulgur og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog på middel varme i 7-8 min, eller indtil vandet er absorberet.

Tag gryden af varmen, tilsæt peberfrugt, og stil til side med låg.

Lav urteyoghurt
5

Imens, hak mynte og koriander fint.

Bland yoghurt, koriander, mynte og et nip salt i en lille skål.

Server
6

Anret bulgur, kødboller og rødløg i dybe tallerkener.

Top med urteyoghurt.