I aften skal vi lave spændende mad med masser af farver og smage. Sprødstegte kødboller får et ekstra tvist fra vores egen indiske krydderiblanding, som vi kalder Mild Mahal. Vi koger bulgur, som vi blander med gulerod, forårsløg, peberfrugt og endnu en dejlig krydderiblanding, Ginger Ninja. Vi topper herlighederne med en mild urteyoghurt med koriander og mynte.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket oksekød
4 g
Mild Mahal
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Forårsløg
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Mynte & koriander
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
½ stk
Lime
1 stk
Løg
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
2 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
Skær rødløg og løg i tynde, halve skiver og lime [½ stk, 2P] i både.
Hak peberfrugt fint.
Snit forårsløg fint.
Bland limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og rødløg i en skål, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp, Mild Mahal og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, forårsløg og Ginger Ninja i 1-2 min, eller indtil næsten bløde. Tilsæt vand [2 dl | 4 dl], bulgur og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog på middel varme i 7-8 min, eller indtil vandet er absorberet.
Tag gryden af varmen, tilsæt peberfrugt, og stil til side med låg.
Imens, hak mynte og koriander fint.
Bland yoghurt, koriander, mynte og et nip salt i en lille skål.
Anret bulgur, kødboller og rødløg i dybe tallerkener.
Top med urteyoghurt.