I aften laver vi en vidunderlig oksekødsbowl, en fantastisk alt i alt ret, med masser af spændende råvarer. Vi starter med at koge bulgur, som vi derefter blander med spinat. Samtidig steger vi hakket oksekød sammen med hvidløg, Tikka Masala sauce, chili og vores krydderiblanding som vi kalder Mild Mahal. Vi bygger vores krydrede indiske oksekødsbowl med spinatbulgur, oksekød, tomat, mynteyoghurt og peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket oksekød
8 g
Mild Mahal
1 stk
Hvidløgsfed
170 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2 stk
Tomat
1 pose
Mynte
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
4 g
Kyllingebouillon
15 g
Tikka masala
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
½ g
Chiliflager
8 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Sukker (trin 4)
1 dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 5)
Bring vand [8 dl | 16 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt bulgur og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.
Imens, hak mynte fint.
Skær tomat i 1 cm tern.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt hvidløg, kyllingebouillon, Mild Mahal, tikka masala [1/2 pakke, 2P], chiliflager [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Sænk til middellav varme.
Tilsæt sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.
Bland yoghurt, vand [1 spsk I 2 spsk] og mynte i en lille skål, og smag til med salt.
Vend halvdelen af spinat i gryden med færdigkogt bulgur.
Bland tomat og resterende spinat i en lille skål.
Anret bulgur og oksekød i dybe tallerkener.
Top med mynteyoghurt, tomat og spinat.
Drys med peanuts.