Indien er kendt for varmende, farverige gryderetter, og i aften er ingen undtagelse. Vi frister med en fantastisk smuk, indisk rejekarry med masser af godt. Vores karry indeholder rejer, kokosmælk, tomat, kogt kartoffel og løg, og så er den krydret med ingefær, spidskommen, indiske krydderier og karry. Friske korianderris er perfekt tilbehør.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
300 g
Kartofler
250 ml
Kokosmælk
1 stk
Løg
1 stk
Tomat
½ stk
Ingefær
2 g
Spidskommen, stødt
4 g
Mild Mahal
4 g
Curry-On
½ dåse
Tomatpuré
150 g
Basmatiris
1 pose
Koriander
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 4)
1 dl
Vand (trin 5)
1.5 tsk
Salt (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Bring en anden gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 9-10 min, eller indtil næsten færdige (de bliver færdige i trin 5), og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Imens, hak løg fint.
Riv ingefær [½ stk, 2P] fint.
Hak tomat groft.
Hak koriander fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt ingefær, spidskommen, Mild Mahal, Curry-On og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt kokosmælk, tomat, kartofler, vand [1 dl | 2 dl], salt [1,5 tsk | 3 tsk] og et nip peber, og lad simre under låg i 5-6 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt rejer, og lad simre videre i 3-4 min, eller indtil gennemtilberedt.
Rør koriander i gryden med ris
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med rejekarry.