Tikka-glaserede østershatte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka-glaserede østershatte

Tikka-glaserede østershatte

med krydrede fritter og agurkesalat

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Østershat har en markant umamismag, og i aften kombineres den med tikka masala og abrikoschutney i en skøn glace. Vi serverer vores tikka-glaserede østershatte med krydrede fritter med sesamfrø og ingefær, og en spændende agurkesalat med spinat og syltet rødløg. Og så topper vi herlighederne med en cremet koriandersdressing med fraiche og mayonnaise.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Sennep
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Østershatte

25 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

30 g

Tikka masala

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

500 g

Kartofler

1 pose

Koriander

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Agurk

½ stk

Lime

½ stk

Rødløg

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 3)

1 spsk

Vand (trin 3)

2 spsk

Hvedemel (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2340 kJ
Kalorier (kcal)559 kcal
Fedt26 g
Mættet fedt8.8 g
Kulhydrat67.8 g
Sukker14.1 g
Protein14.4 g
Salt4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ginger Ninja og et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Sylt rødløg
2

Imens, skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Halver lime [½ stk, 2P].

Bland rødløg, limesaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en lille skål.

Imens hak agurk og koriander groft.

Skyl spinat.

Bland fraiche, mayonnaise, koriander og et nip salt og peber i en anden lille skål.

 

Lav tikkasauce
3

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Tilsæt tikka masala, abrikoschutney [1/2 pakke, 2P] og vand [1 spsk | 2 spsk], og lad simre under omrøring i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet og tyknet. Hold varm indtil servering.

 

Steg svampe
4

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og svampe i en stor skål.

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg svampe ad omgange i 5-6 min, eller indtil sprøde og gyldne. 

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

 

Lav agurkesalat
5

Vend forsigtig svampe i gryden med tikkasauce lige inden servering.

Vend spinat, agurk og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i skålen med rødløg.

Server
6

Anret fritter, svampe og salat på tallerkener. 

Server med korianderdressing.