Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Østershat har en markant umamismag, og i aften kombineres den med tikka masala og abrikoschutney i en skøn glace. Vi serverer vores tikka-glaserede østershatte med krydrede fritter med sesamfrø og ingefær, og en spændende agurkesalat med spinat og syltet rødløg. Og så topper vi herlighederne med en cremet koriandersdressing med fraiche og mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Østershatte
25 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
30 g
Tikka masala
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
500 g
Kartofler
1 pose
Koriander
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
½ stk
Rødløg
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ginger Ninja og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland rødløg, limesaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en lille skål.
Imens hak agurk og koriander groft.
Skyl spinat.
Bland fraiche, mayonnaise, koriander og et nip salt og peber i en anden lille skål.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Tilsæt tikka masala, abrikoschutney [1/2 pakke, 2P] og vand [1 spsk | 2 spsk], og lad simre under omrøring i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet og tyknet. Hold varm indtil servering.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og svampe i en stor skål.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg svampe ad omgange i 5-6 min, eller indtil sprøde og gyldne.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Vend forsigtig svampe i gryden med tikkasauce lige inden servering.
Vend spinat, agurk og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i skålen med rødløg.
Anret fritter, svampe og salat på tallerkener.
Server med korianderdressing.