Indisk 'tikka masala'-dhal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk 'tikka masala'-dhal

Indisk 'tikka masala'-dhal

med langkornede ris og rosenkåls-'raita'

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften vi laver en cremet suppe, den populære indiske dhal. Vores version indeholder linser, hvidløg, røget paprika, spinat, kokosmælk og masser af skønne krydderier. Vi serverer vores 'tikka masala'-dhal med luftige ris og rosenkåls-'raita' med koriander, yoghurt, lime og mynte.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

30 g

Tikka masala

200 ml

Kokosmælk

4 g

Mild Mahal

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 pose

Mynte & koriander

150 g

Rosenkål

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

150 g

Langkornede hvide ris

½ stk

Lime

2 g

Røget paprika

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Ketchup (step 2)

2 dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3458 kJ
Kalorier (kcal)827 kcal
Fedt32.5 g
Mættet fedt20 g
Kulhydrat99.3 g
Sukker10 g
Protein26.4 g
Salt5 g

Redskaber

Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg linser
2

Pres eller hak hvidløg fint. 

Skyl linser under koldt vand i en si.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.

Tilsæt linser, hvidløg, Mild Mahal, røget paprika [1/2 pakke, 2P], Tikka Masala, ketchup [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Kog dhal
3

Tilsæt vand [2 dl | 4 dl] og kokosmælk, og bring i kog.

Sænk til varme, og lad simre under låg i 20-22 min, eller indtil linser er bløde. 

Lav rosenkåls-'raita'
4

Imens, halver lime [½ stk, 2P].

Hak koriander og mynte groft.

Fjern de yderste blade fra rosenkål, del i to, og skær i tynde skiver.

Bland rosenkål, koriander, mynte, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], yoghurt og limesaft [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.

Tilsæt spinat
5

Skyl spinat.

Vend spinat i gryden med færdige linser, og lad simre i 1-2 min, eller indtil den er faldet sammen. 

Smag til med salt og peber.

Server
6

Anret ris og dhal i dybe tallerkener. 

Top med rosenkåls-'raita'.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image