Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften vi laver en cremet suppe, den populære indiske dhal. Vores version indeholder linser, hvidløg, røget paprika, spinat, kokosmælk og masser af skønne krydderier. Vi serverer vores 'tikka masala'-dhal med luftige ris og rosenkåls-'raita' med koriander, yoghurt, lime og mynte.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
30 g
Tikka masala
200 ml
Kokosmælk
4 g
Mild Mahal
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Mynte & koriander
150 g
Rosenkål
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
150 g
Langkornede hvide ris
½ stk
Lime
2 g
Røget paprika
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Ketchup (step 2)
2 dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.
Tilsæt linser, hvidløg, Mild Mahal, røget paprika [1/2 pakke, 2P], Tikka Masala, ketchup [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [2 dl | 4 dl] og kokosmælk, og bring i kog.
Sænk til varme, og lad simre under låg i 20-22 min, eller indtil linser er bløde.
Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Hak koriander og mynte groft.
Fjern de yderste blade fra rosenkål, del i to, og skær i tynde skiver.
Bland rosenkål, koriander, mynte, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], yoghurt og limesaft [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.
Skyl spinat.
Vend spinat i gryden med færdige linser, og lad simre i 1-2 min, eller indtil den er faldet sammen.
Smag til med salt og peber.
Anret ris og dhal i dybe tallerkener.
Top med rosenkåls-'raita'.