I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi laver skøn mad med masser af spændende råvarer. Luftige ris får ekstra smag og tekstur ved at blive kogt med stegte cashewnødder. Vi marinerer kyllingen i yoghurt og dejlige krydderier. En frisk mynte- og agurkesalat og kølende abrikosyoghurt giver en fin kontrast.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
150 g
Langkornede hvide ris
8 g
Mild Mahal
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
25 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Hak cashewnødder groft.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist cashewnødder i 2-3 min, eller indtil gyldne. Tilsæt smør [1/2 spsk I 1 spsk], og lad smelte under omrøring.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, bland kylling, Mild Mahal og et nip salt i en mellemstor skål.
Tilsæt halvdelen af yoghurt, og rør rundt.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Skær agurk i 2 cm tern.
Hak mynte groft.
Bland spinat, agurk, mynte, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P] på middelhøj varme.
Steg kylling (uden overskydende marinade) i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bland resterende yoghurt, abrikoschutney [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kylling og mynte-agurkesalat.
Server med abrikosyoghurt.