I aften laver vi en spændende indonesisk inspireret ret med masser af lækre ingredienser. Den skønne karrysauce indeholder peanutbutter og kokosmælk. Kikærter, søde kartofler og spinat bidrager med forskellige konsistenser og farver.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
450 g
Sød kartoffel
1 pakke
Kikærter
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Ingefær
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
4 g
Grøntsagsbouillon
200 ml
Kokosmælk
25 g
Peanutbutter
(Indeholder Jordnødder)
60 g
Spinat
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Peanuts
1 stk
Lime, økologisk
3 dl
Vand
Bring en gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Tilsæt ris og et nip salt*, rør rundt, og kog på lav varme under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Hak skalotteløg fint. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm store stykker. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Riv ingefær. Riv limeskal, og skær lime i både. Hak peanuts fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middelhøj varme. Steg skalotteløg, hvidløg og ingefær i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt karrypasta, og steg i 1 min. Tilsæt kartofler, kikærter, vand* (se ingrediensliste), grøntsagsbouillon, kokosmælk, peanutbutter og halvdelen af sojasauce. Bring i kog, skru ned for varmen, og lad simre under låg i 12-15 min. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt limeskal, og rør rundt.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når der er 6-8 min tilbage af karryens simretid. Tilsæt spinat, en håndfuld ad gangen, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet helt sammen. Tilsæt resterende sojasauce, når spinaten begynder at falde sammen, og steg i 1-2 min, eller indtil væsken er reduceret en smule. Tag stegepanden af varmen.
Anret ris og karry på tallerkener. Top med spinat, peanuts og limebåde.