Indonesisk inspireret karry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesisk inspireret karry

Indonesisk inspireret karry

med kikærter, søde kartofler & spinat

I aften laver vi en spændende indonesisk inspireret ret med masser af lækre ingredienser. Den skønne karrysauce indeholder peanutbutter og kokosmælk. Kikærter, søde kartofler og spinat bidrager med forskellige konsistenser og farver.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Sennep
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

450 g

Sød kartoffel

1 pakke

Kikærter

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Ingefær

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder Sennep)

4 g

Grøntsagsbouillon

200 ml

Kokosmælk

25 g

Peanutbutter

(Indeholder Jordnødder)

60 g

Spinat

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Peanuts

1 stk

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)664 kcal
Energi (kJ)2778 kJ
Fedt27.96 g
Mættet fedt17.3 g
Kulhydrat80.67 g
Sukker4.1 g
Protein18.74 g
Salt4.2 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring en gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Tilsæt ris og et nip salt*, rør rundt, og kog på lav varme under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered råvarer
2

Hak skalotteløg fint. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm store stykker. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Riv ingefær. Riv limeskal, og skær lime i både. Hak peanuts fint.

Steg skalotteløg
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middelhøj varme. Steg skalotteløg, hvidløg og ingefær i 2-3 min, eller indtil bløde.

Lav karry
4

Tilsæt karrypasta, og steg i 1 min. Tilsæt kartofler, kikærter, vand* (se ingrediensliste), grøntsagsbouillon, kokosmælk, peanutbutter og halvdelen af sojasauce. Bring i kog, skru ned for varmen, og lad simre under låg i 12-15 min. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt limeskal, og rør rundt. 

Steg spinat
5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når der er 6-8 min tilbage af karryens simretid. Tilsæt spinat, en håndfuld ad gangen, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet helt sammen. Tilsæt resterende sojasauce, når spinaten begynder at falde sammen, og steg i 1-2 min, eller indtil væsken er reduceret en smule. Tag stegepanden af varmen.

Server
6

Anret ris og karry på tallerkener. Top med spinat, peanuts og limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image