Vi håber at I er sultne, i aften skal vi nemlig lave skøn hyggemad med masser af spændende ingredienser. Vi ovnbager broccoli og champignon med sojasauce og pak choi med sesamfrø. Derefter blander vi broccoli, champignon og nudler i en spicy sauce med chili, sriracha, ingefær og hoisinsauce, og serverer med crunchy sesamtoppet pak choi.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder Hvede, Gluten)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
40 g
Sød chilisauce
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)
20 g
Sriracha
1 stk
Pak choi
200 g
Champignon
250 g
Broccoli
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Forårsløg
½ g
Chiliflager
½ stk
Ingefær
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær svampe i kvarte.
Skær broccoli i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 1 cm tern.
Skær pak choi i kvarte på langs.
Fordel broccoli og svampe i den ene side af en bageplade med bagepapir, og dryp med olivenolie og sojasauce.
Fordel pak choi i den anden side. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og drys med sesamfrø.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil bløde.
TIP: Brug to bageplader til 4P.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Snit forårsløg fint.
Bland sød chilisauce, hvidvinseddike [½ pakke, 2P], hoisinsauce, sriracha og ingefær i en lille skål.
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.
Tilsæt nudler til det kogende vand, og kog i 1-2 min, eller indtil bløde.
Gem en smule nudelvand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra.
Vend nudler med olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i gryden.
Vend sauce, nudelvand [1 dl | 2 dl] og bagt broccoli og svampe i gryden med nudler.
Smag til med salt og peber.
TIP: Tilsæt mere nudelvand, hvis saucen virker tyk.
Anret nudler i dybe tallerkener.
Top med pak choi.
Drys med forårsløg og chiliflager [½ pakke, 2P].
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.