Italiensk madkunst har så meget mere at byde på end pizza og lasagne. I aften frister vi med kongerejer, som bliver stegt gyldne, og derefter får lov at simre i en skøn sauce med citron, smør og chili. Vi laver også en fantastisk sauce med zucchini, soltørrede tomater, fløde og basilikum, som vi blander med tagliatelle. Spændende tilbehør er en frisk rucolasalat med pinjekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Kongerejer
(Indeholder Krebsdyr Kan indeholde Krebsdyr)
250 g
Tagliatelle
(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rød chili
½ stk
Citron
1 pose
Basilikum
50 g
Soltørrede tomater
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ stk
Zucchini
40 g
Rucola
20 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Pres eller hak hvidløg fint.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Halver citron [½ stk, 2P].
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Overfør til en skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med et nip salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, chili og et stort skvæt citronsaft, og lad simre i 30 sek, indtil velduftende.
Overfør til en skål, og dæk til med sølvpapir.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Riv zucchini [½ stk, 2P] groft.
Hak soltørrede tomater og basilikum groft.
Skyl rucola.
Hak basilikumblade groft.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (skyl ikke af) på middelhøj varme.
Steg zucchini, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og soltørrede tomater i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt grøntsagsbouillon og madlavningsfløde, og rør rundt.
Sænk til middel varme.
Imens, kog pasta i 2-3 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
Tilsæt pasta, basilikum og pastavand til stegepanden, og vend sammen.
Bland rucola, pinjekerner, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. - Tilsæt et skvæt vand, hvis pasta virker tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med rejer og citronsauce.
Server med rucolasalat.