I aften laver vi rigtig hyggemad, som hele familien vil elske! For hvem kan sige nej til italiensk reje- og chorizopasta? Vi steger rejer og chorizo, og blander dem med en fantastisk tomatsauce. Aftenens pasta er rigatoni, kendt for at være en rigtig sovsetyv! Vi topper med snittet purløg, og så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Pasta
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
100 g
Chorizo-pølse
(Indeholder Mælk)
½ dåse
Tomatpuré
125 g
Cherrytomater
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 pose
Purløg
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
¼ tsk
Sukker (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'. Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie* i gryden. TIP: Vandet skal være salt som havvand.
Hak løg fint. Skær chorizo i små tern. Snit purløg fint. Halver cherrytomater. Pres eller hak hvidløg fint.
Krydr rejer med et nip salt*. Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg rejer i 1-2 min på hver side på, eller indtil gyldne og gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg chorizo i 2-3 min, og sænk til middel varme. Tilsæt løg, hvidløg og cherrytomater, og steg videre i 2-3 min. Pres væde fra cherrytomater ud med en ske. Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og Mamas Favorit, og lad simre i 1 min.
Tilsæt pastavand [1,5 dl | 3 dl], sukker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt pasta og rejer, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt mere pastavand, hvis saucen er for tyk.
Anret reje- og chorizopasta på tallerkener. Drys med purløg.