Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften drømmer vi os væk til Jamaica og laver en masse spændende mad med et væld af skønne ingredienser. Vi koger ris med kidneybønner og topper med ristet kokosmel. Samtidigt laver vi en vidunderlig sødkartoffelkarry med kokosmælk, løg, peberfrugt og masser af krydderier. Vi topper med chili og koriander, og så er maden klar til at nydes.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
150 g
Langkornede hvide ris
½ pakke
Kidneybønner
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Goan Xacuti
8 g
Panamad
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
200 ml
Kokosmælk
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist kokosmel i 30 sek, eller indtil gylden, og overfør til en lille skål.
Hæld væde fra kidneybønner [½ pakke, 2P].
Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris, kidneybønner og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg groft.
Hak peberfrugt groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på mellemhøj varme.
Steg løg og peberfrugt i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], Goan Xacuti, Panamad og grøntsagsbouillon, og steg i 1 min.
Tilsæt kokosmælk, vand [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber.
Sænk til middellav varme, og lad simre i 5 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt sød kartoffel, og vend sammen.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Hak koriander groft.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Anret ris og karry i dybe tallerkener.
Top ris med kokosmel.
Drys med chili og koriander.
Server med citronbåde.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.